Afbeelding 

Gezinsconferentie 2019: Burgerinitiatieven voor gezinnen door gezinnen

Met de steun van Kind & Gezin organiseren we samen met de Gezinsbond op donderdag 14 maart  2019 de derde Gezinsconferentie.

Het thema van deze gezinsconferentie zal zijn ‘Burgerinitiatieven door gezinnen voor gezinnen’. Dit betreft allerlei initiatieven die gezinnen (ouders/kinderen) centraal zetten. Professionelen kunnen hierbij betrokken zijn, maar het zijn gezinnen zélf die de belangrijkste rol spelen bij het ontstaan van het initiatief en/of bij de organisatie ervan.

Via een verkennend onderzoek brengen de onderzoekers verschillende soorten initiatieven in kaart. Daarnaast onderzoeken ze faciliterende en belemmerende factoren, en de rol die de Vlaamse en lokale overheden kunnen spelen voor zulke burgerinitiatieven. Tijdens de Gezinsconferentie 2019 stellen we de resultaten voor en gaan we hierover in gesprek.

Burgerinitiatieven gezocht!

Misschien bent u zelf actief in of verbonden aan een initiatief dat vanuit gezinnen werd opgestart en dat gezinnen centraal zet? Laat het ons dan zeker weten: stuur een mail aan Bo Fagardo met de eigenschappen van het initiatief*. Ook indien u twijfelt of er daadwerkelijk sprake is van een burgerinitiatief voor en door gezinnen, kan dit voor ons interessant zijn. In het kader van dit onderzoek nemen wij mogelijk contact met u op om u verdere vragen te stellen over dit burgerinitiatief.

Welke eigenschappen van het initiatief zet u zeker in uw mail?**

  • Naam burgerinitiatief (indien van toepassing)
  • Werkingsgebied (regio) + werkingsdomein (thema, sector, ...)
  • Doelgroep
  • Wat doet het burgerinitiatief?
  • Contactpersoon + contactgegevens (bv. website, Facebook pagina, telefoon-nummer, e-mailadres)

Onderzoekers:

 

Afbeelding 
Contact 
Bo Fagardo

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: bo.fagardo@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen