Afbeelding 

Bijscholing 'Ouderen & familierecht: relaties, contactrecht en onderhoudsplichten'

Deze bijscholing via live streaming staat in het teken van belangrijke familierechtelijke thema’s waarmee ouderen te maken hebben. We focussen op drie thema’s:

- Ouderen en relaties

- Grootouders en hun kleinkinderen

- Onderhoudsplicht tussen de generaties

Deze bijscholing past in een drieluik. Op 30 april 2020 is er een bijscholing over ouderen en het vermogensbeheer, met klemtoon op (1) schenkingen, (2) erfenissen en testamenten en (3) praktische regelingen bij het overlijden. Op 7 mei 2020 is er een bijscholing gewijd aan het beheer van de persoon en het vermogen van kwetsbare ouderen. Er kan voor elke bijscholing afzonderlijk worden ingeschreven.

Voor wie?

Sociale professionals en iedereen die betrokken is bij ouderen met vragen over de juridische gevolgen van (nieuwe) partnerrelaties of het beëindigen ervan op latere leeftijd; of vragen over het contactrecht tussen grootouders en kleinkinderen en de intergenerationele onderhoudsplicht.

De lesgever

Elisabeth Adriaens is jurist en bemiddelaar in familiale zaken. Ze is docent in de banaba Psychosociale Gerontologie en de bachelor Gezinswetenschappen. Als onderzoeker aan het Kenniscentrum van Gezinswetenschappen (Odisee) publiceerde ze o.a. over het erf- en familierecht.

Praktisch

Datum: donderdag 26 maart 2020, van 9u tot 17u

Je woont deze bijscholing bij van thuis uit, via live streaming!

Deelname kost 50 euro 35 euro. Omdat we u niet kunnen ontvangen op onze campus, bieden we graag een korting aan voor deze bijscholing.

>> Meer informatie en inschrijven

Datum 
donderdag, 26 maart, 2020 - 09:00 tot 17:00
Organisatie 
Afbeelding 
Elisabeth Adriaens
Contact 
Elisabeth Adriaens

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: elisabeth.adriaens@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen