Afbeelding 

Bijscholing 'Wortelen in nieuwe aarde' (geannuleerd)

Deze bijscholing is helaas geannuleerd; alle deelnemers worden persoonlijk verwittigd.

Inhoud

'Wortelen in nieuwe aarde' is opgebouwd uit 30 prachtige vertelkaarten, gemaakt door illustratrice Marie Van Praag en geproduceerd in samenwerking met Studio Sesam vzw 

De methodiek is in de eerste plaats ontwikkeld voor kinderen en jongeren met een vluchtervaring maar kan bij uitbreiding gebruikt worden voor kinderen en jongeren na migratie in brede zin en/of bij andere ingrijpende (gezins)transities. Het vertelspel kan ingezet worden in context van opvang, onderwijs, hulpverlening en therapie.

Tijdens deze bijscholing leer je de methodiek toepassen in de eigen werksetting, zowel individueel als in groepsverband.

Lesgevers

Kaat Van Acker is doctor in de sociale en culturele psychologie en experiëntieel psychotherapeut. Ze publiceert en geeft vorming over cultuur en emoties en (psychosociale) begeleiding van vluchtelingengezinnen. Zij is medeauteur van het boek ‘Veerkracht in beweging. Dynamieken van vluchtelingengezinnen versterken.’ (Garant, 2019) en werkte mee aan de methodiek ‘Wortelen in nieuwe aarde’.

Katja Fournier is master in de politieke wetenschappen, met een specialisatie in Europees asiel- en migratierecht. Voor het project 'Kansen voor begeleide kinderen in opvang versterken' gaat ze in diverse opvangcentra in dialoog met kinderen en jongeren met een vluchtverhaal.

>> Meer informatie

 

Datum 
woensdag, 18 november, 2020 - 09:30 tot 13:00
Organisatie 
Afbeelding 
Contact 
Kaat Van Acker

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: kaat.vanacker@odisee.be
Locatie: Odisee campus Brussel

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen