Afbeelding 

Inspiratiedag 'Vraagverheldering voor personen met een handicap'

Een goed ondersteuningsplan opstellen voor jezelf, of voor iemand die je begeleidt of ondersteunt, is niet altijd gemakkelijk. In de nieuwe context van persoonsvolgende financiering voor personen met een handicap, is het van essentieel belang om vooraf goed na te denken: welke kwaliteit van leven stel je zelf voorop, waar liggen jouw prioriteiten en mogelijkheden, welke ondersteuning zal je  nodig hebben? Mensen kunnen hierin begeleiding krijgen of ze kunnen dit zoveel mogelijk zelfstandig proberen te doen.

Om tegemoet te komen aan deze evolutie ontwikkelden Odisee en SAM vzw op vraag van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), de interactieve webtool ‘Mijnondersteuningsplan.be’. Partners in dit project zijn de Diensten Ondersteuningsplanning (DOP), Diensten Maatschappelijke Werk (DMW) en gebruikersorganisaties Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG), Vereniging Personen met een Handicap (VFG), Participate en Rondpunt.

Op 5 april 2019 ronden we dit project af met een inspiratiedag. De dag bestaat uit twee delen:

  1. We stellen ‘mijnondersteuningsplan.be’ voor. De aanwezigen zullen ruim de mogelijkheid hebben om de tool uit te proberen.
     
  2. Een netwerkevent / beurs voor organisaties en professionals die met vraagverheldering bezig zijn voor mensen met een handicap.
    Organisaties die hun werkwijze gericht willen voorstellen krijgen de mogelijkheid om aanwezig te zijn op de infobeurs, of een korte workshop aan te bieden, of de beide. Dit is een ideale gelegenheid om ervaringen, praktijken en methodieken uit te wisselen!
     

Wil je deelnemen aan de Inspiratiedag?

>> Schrijf je alvast in!

Wil je ook een infostand en/of workshop aanbieden?

>> Geef ons een seintje!

 

Datum 
vrijdag, 5 april, 2019 - 09:30 tot 13:00
Organisatie 
Afbeelding 
Joris Van Puyenbroeck
Contact 
Joris Van Puyenbroeck

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: joris.vanpuyenbroeck@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen