Afbeelding 

Levensmoeheid bij ouderen

Steeds meer ouderen willen zelf de regie over hun levenseinde opnemen. Sommigen verkiezen de dood boven een leven dat te weinig kwaliteit biedt. 
Levensmoeheid is een gevoel waar steeds meer ouderen mee geconfronteerd worden. Dit is een verontrustende evolutie met een groot maatschappelijk belang. Deze ouderen voelen zich nutteloos, tot last, ervaren een diep gevoel van existentiële eenzaamheid en hebben geen doel meer in het leven.

Op deze studienamiddag reiken experten van LEIF en woonzorg eerstelijnszorgverleners handvatten aan om met respect voor de zelfregie en autonomie van ouderen met levensmoeheid om te gaan.

Alle deelnemers krijgen ook een exemplaar mee van de nieuwe publicatie ‘Levensmoeheid bij ouderen: een praktische handleiding voor zorgverleners’. Dit boek kwam tot stand door een intersectorale samenwerking van artsen, psychiaters, ethici, directies en stafmedewerkers van woonzorgcentra, lokale dienstencentra, koepels van woonzorg, gezinszorg, geestelijke gezondheidszorg en het LevensEindeInformatieForum.

Datum 
donderdag, 28 maart, 2019 - 12:00 tot 17:00
Organisatie 
Afbeelding 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen