Afbeelding 

Lunchlezing 'Kinderkracht' - Frans Swartelé

“Eén kind, één school, één leerkracht, één pen kan de wereld veranderen” - Malala Yousafzai

“O, die domme volwassenen, laat ze zelf liever beginnen te leren voor ze zoveel op de kinderen hebben aan te merken.” - Anne Frank

Wat is de overeenkomst tussen Malala en Anne Frank?

Ze hebben beiden de ogen van de wereld geopend. Ze wezen ons op het onrecht dat hen en andere kinderen wordt aangedaan. Malala is doelbewust ten strijde getrokken voor haar recht op onderwijs. Anne Frank is ongewild een symbool geworden van het effect dat oorlog heeft op het leven van kinderen.

Lunchlezing en tentoonstelling

In 2014 vierden we 25 jaar VN Kinderrechtenverdrag met o.a  het boek ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’. Dit jaar verscheen het boek ‘Kinderkracht’ van oud-docent in Gezinswetenschappen Frans Swartelé. De tentoonstelling in huis is gebaseerd op deze twee projecten en portretteert Anne Frank, Malala en vele andere sterke kinderen.

Op zaterdag 5 mei komt Frans Swartelé vertellen over ‘Kinderkracht’, vanaf 12u40 en 13u40. Gratis deelname, graag vooraf inschrijven via info.schaarbeek@odisee.be. Breng je eigen lunch mee! Er wordt een gratis drankje voorzien en ook kinderopvang zal beschikbaar zijn. Hopelijk kunnen we dus vele geïnteresseerden verwelkomen!

Tekst, foto’s en beeld: Peter De Ruiter, Frans Swartelé en Martin Oluwadiran.

Datum 
zaterdag, 5 mei, 2018 - 12:30 tot 13:45
Organisatie 
Afbeelding 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen