Afbeelding 

Reflectiemoment ‘Jeugdwerk en ouders’

Ben je actief in het jeugdwerk? Als vrijwilliger of als professional? Roept contact en communicatie met ouders voor jou wel eens vragen op hoe het aan te pakken? Of heb je net veel positieve ervaringen of tips, om te delen met anderen?

Omcirkel dan alvast dinsdag 28 november 2017 op je kalender. Op die dag brengen we jeugdwerkers en onderzoekers samen, om samen te brainstormen over hoe de relatie jeugdwerk – ouders optimaal vorm kan krijgen.

Wat?

Op dit reflectiemoment geven onderzoekers Evelyn Morreel, Kristien Nys & Karla Van Leeuwen een terugkoppeling van de onderzoeksresultaten van hun PWO-onderzoek ‘Jeugdwerk en ouders’. Ze zijn ook benieuwd naar jullie ervaringen! In kleine werkgroepen kan je je ervaringen uitwisselen en mee nadenken over een ondersteuningstool.

Meer informatie over het onderzoek en de ondersteuningstool vind je hier.
Nog vragen? Contacteer de onderzoekers.

Voor wie?

Medewerkers, zowel betaald als vrijwillig, van speelpleinen, jeugdbewegingen, jeugdhuizen, jeugdwerkkoepels, jeugddiensten, enz.

Programma

8u30: Onthaal met koffie & ontbijtkoeken 
9u15: Welkom 
9u30 - 10u30: Presentatie onderzoeksresultaten ‘Jeugdwerk en ouders’
10u30 - 11u: Open forum - Uitwisseling en vragen over de resultaten
11u - 11u15: Pauze
11u15 - 12u45: Workshop - Ontwikkeling ondersteuningstool
12u45 - 14u30: Afsluitende lunch & netwerkmoment
 
Doorlopend: Marktplaats jeugdwerksector. Snuister door infobrochures, boeken, ontwikkeld spel- of educatiefmateriaal... i.v.m. contact en communicatie met ouders. Wil je graag materiaal van jouw organisatie op de marktplaats aanbieden/tonen? Laat het ons weten!

Praktisch

Deelname is gratis maar je dient je wel in te schrijven. (Je kan kosteloos annuleren tot 21 november, daarna zal een forfaitaire kost van 25 euro aangerekend worden.)

We verwachten je op de Campus Schaarbeek.

Datum 
dinsdag, 28 november, 2017 - 09:00 tot 13:00
Organisatie 
Afbeelding 
Contact 
Evelyn Morreel

Telefoon: 02 240 68 46
E-mail: evelyn.morreel@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen