Afbeelding 

SAW voor een warm eindejaar

Het studiegebied Sociaal-Agogisch Werk (SAW) van Odisee doet graag een duit in het zakje voor een warm eindejaar. We kozen op basis van inzendingen van collega's en studenten drie goede doelen waar iemand uit het studiegebied aan verbonden is. Iedere euro die door jullie gedoneerd werd aan deze doelen, wordt door het studiegebied verdubbeld!

Warm SAW: de resultaten

 1. Voor Vrienden van K: jullie doneerden 937 euro - wij verdubbelen dat!
  Genomineerd door Inge Verhaegen en Lieve Roef, medewerkers bij de opleiding Orthopedagogie
  "Graag schuif ik een Brussels initiatief naar voor dat ik lang een warm hart toe draag, waar ik vroeger actief bij betrokken was, nu op een lager pitje, waar ook Lieve Roef uit onze opleiding sterk bij betrokken is en waar studenten binnen de opleiding geregeld stage / projecten / eindwerken doen.
  De Vrienden van K is een vrijwilligerswerking die gegroeid is uit een duidelijke nood in onze stad bij jongeren op de vlucht die niet gewoon willen ‘wachten’ op hun plaats in onze samenleving, maar het leven met beide handen willen grijpen, en daar wat hulp bij kunnen gebruiken van locals die het Brussels netwerk, de regelgeving, … goed kennen. Ze geven de jongeren niet alleen een warm netwerk, maar ook materiële steun, een dak boven hun hoofd, afleiding via leuke vrijetijdsactiviteiten, steun bij schoolloopbaan, zoektocht naar woonst, opleiding, werk, …Voor mij is de grootste troef van de werking, dat het een werking is voor en door de jongeren zelf. De groep vertrekt heel sterk vanuit empowerment, waarbij jongeren die eerder geholpen werden, nu zelf helpen en het roer in handen nemen."
  Meer informatie
  Wil je alsnog een gift doen (deze wordt niet meer verdubbeld!), dan kan dat via BE19 0689 0637 6212
   
 2. Voor Pigment vzw: jullie doneerden 390 euro - wij verdubbelen dat!
  Genomineerd door Rosalie Aerts, studente Sociaal-cultureel werk. "Pigment is een vereniging waar armen het woord nemen. Ze zetten zich in voor mensen zonder wettig verblijf. In normale tijden is er een open onthaal 2x per week waar mensen zich kunnen verwarmen met gratis koffie of thee. Er is ook de mogelijkheid een douche te nemen. Verder kunnen ze dan ook kleren vinden in de 'boutique' en gebruik maken van pc's. Ze helpen ook bij het betalen van schoolrekeningen voor mensen zonder wettig verblijf.
  Ik las de mail en ik wist meteen dat Pigment vzw in aanmerking zou moeten komen! Elke euro die ze ontvangen gaat rechtstreeks naar mensen met minder kansen. Ik deed er mijn tweedejaarsstage en ik was zo onder de indruk!"
  Meer informatie
  Wil je alsnog een gift doen (deze wordt niet meer verdubbeld!), dan kan dat via BE93 7350 1434 4567
   
 3. Voor Anaktisi vzw: jullie doneerden 165 euro - wij verdubbelen dat!
  Genomineerd door Femke Victoir, studente Gezinswetenschappen. "Anaktisi is een vereniging (in Gent, Leuven en Brugge) die gespreksgroepen organiseert voor lotgenoten van seksueel misbruik. Er hangt nog veel taboe rond het thema seksueel misbruik. Toch werken de gesprekken met lotgenoten therapeutisch. We halen er energie uit en leren uit ervaringen van anderen.
  Ik vind Anaktisi persoonlijk een belangrijk, mooi, nobel en vooral noodzakelijk initiatief. Dat taboe moet worden doorbroken en slachtoffers moeten gehoord worden."
  Met de donaties wil Anaktisi, naast hun werking financieren, ook hun ideeën en voorstellen op beleidsniveau op de agenda krijgen, zoals het tewerkstellen van ervaringsdeskundigen bij de politie of in het gerecht.
  Meer informatie
  Wil je alsnog een gift doen (deze wordt niet meer verdubbeld!), dan kan dat via BE50 7350 4708 6818

In totaal gaven jullie 1.492 euro voor het goede doel, wij verdubbelen dat, en samen schenken we 2.984 euro voor een warm eindejaar!

Het studiegebied SAW wenst ook jou een warm eindejaar!

 

Datum 
vrijdag, 11 december, 2020 - 12:00 tot vrijdag, 25 december, 2020 - 12:00
Organisatie 
Afbeelding 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen