Afbeelding 
Foto van www.allesoverjeugd.be

Studienamiddag: Ouders en jeugdwerk

Op maandagnamiddag 15 februari stellen de afdeling Jeugd, Evelyn Morreel en Kristien Nys van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee), en Karla Van Leeuwen van de onderzoekseenheid Gezins- en Orthopedagogiek (KU Leuven) de resultaten voor van het onderzoek 'Ouders en jeugdwerk'.

In de afgelopen jaren werd een reeks van onderzoeken over het jeugdwerk in Vlaanderen uitgevoerd. Een perspectief dat tot op heden weinig aandacht kreeg, is dat van de ouders. Het onderzoek 'Ouders en jeugdwerk' peilt naar de ervaringen van ouders met het jeugdwerk. Zijn ze tevreden? Wat verwachten ze van het jeugdwerk (cf. kwaliteitsvereisten)? Hoe willen en kunnen ouders betrokken zijn bij het jeugdwerk?

Programma

12u00 - Onthaal met broodjeslunch

13u00 - Verwelkoming en situering van het onderzoek

13u20 - Presentatie van de belangrijkste resultaten van het onderzoek door de onderzoekers van het HIG (Odisee) en de KULeuven

14u20 - Interactieve sessies, waarin experten reflecteren over de resultaten en je samen met de experten verder aan de slag gaat met de aanbevelingen.

16u00 - Afsluitend woord

16u10- Receptie met een glaasje

Wanneer? 15 februari 2016, van 12u00 tot 17u00

Waar? Koninklijke Bibliotheek van België, Kunstberg/Keizerslaan 4, 1000 Brussel

Inschrijven is verplicht en kan tot uiterlijk 8 februari 2016 via de afdeling Jeugd. Je deelname aan de studiedag is gratis.

 

Datum 
maandag, 15 februari, 2016 - 12:00 tot 17:00
Organisatie 
Afbeelding 
Foto van www.allesoverjeugd.be

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen