Afbeelding 

Tentoonstelling ‘Kwartiermaken’

'Kwartiermaken' betekent het zoeken en creëren van gastvrije plekken voor mensen die moeilijk aansluiting vinden in de maatschappij. Sedert enkele jaren wordt ook voor mensen met psychische kwetsbaarheid steeds meer naar zulke plaatsen gezocht. Men gelooft dat langdurige opnames heel wat nadelen hebben voor de mensen die er verblijven. Hulpverleners geven zorg aan huis en ondersteunen ook buurten om mensen te helpen samen te leven.

Onder leiding van psycholoog Peter Dierinck werd dergelijk project uitgevoerd in de Gentse wijk Ledeberg. De intentie van dit project was het zorgen voor elkaar in het middelpunt van de belangstelling te brengen. De vele hulpverleningsorganisaties actief in Ledeberg staken de koppen samen om dit te ondersteunen.

Fotograaf Bert Potvliege observeerde dit traject gedurende zes maand en presenteert het resultaat in de vorm van een tentoonstelling. Zijn werk gaat verder dan enkel het psychiatrisch project en toont een beeld van groepen en mensen die zorg geven en krijgen, en zo de leefbaarheid in Ledeberg verbeteren. Het toont een wijk die zorg draagt voor zij die er nood aan hebben. Om het even welke zorg die je voorziet als professional doe je altijd samen met de buurt en haar bewoners. Het schetst de kleine goedheid van een buurt. Kwartiermaken gaat zo ook over het respect voor de verschillen tussen deze groepen.

De tentoonstelling 'Kwartiermaken' kan je bekijken in de gangen van campus Schaarbeek van vrijdag 12 maart tot vrijdag 23 april 2021.

 

 

Datum 
vrijdag, 12 maart, 2021 - 08:00 tot vrijdag, 23 april, 2021 - 17:00
Organisatie 
Afbeelding 
Gerd De Clerck
Contact 
Gerd De Clerck

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: gerd.declerck@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen