VIGEZ - Gezonde Goesting

Gezondheid en gezondheidsbevordering duiken regelmatig op in organisaties die dagelijks werken met kinderen en jongeren in kwetsbare situaties. Begeleiders, pedagogen, coördinatoren, koks,…zitten met heel wat vragen rond thema’s zoals voeding, beweging, seksualiteit, alcohol en illegale drugs, gamen …
Er zijn al heel wat methodieken en aanpakken ontwikkeld waarmee jeugdhulporganisaties aan de slag kunnen rond deze gezondheidsthema’s. Om iedereen uit de jeugdhulp hiermee kennis te laten maken, organiseert VIGeZ, samen met VAD, Sensoa en ISB een studiedag onder de naam ‘Gezonde Goesting’.
Op deze dag brengen we een gemeenschappelijk verhaal over het belang van beleidsmatig werken rond gezondheid en de verschillende gezondheidsthema’s. We passen dat toe in verschillende themaspecifieke en praktische workshops. Tijdens de pauzes is er een materialenmarkt waar je kan proeven van tientallen uitgewerkte methodieken. Zo ga je ’s avonds naar huis met een ‘gezonde goesting’ om binnen je eigen organisatie aan gezonde gewoontes te werken!

 

 

Datum 
woensdag, 15 maart, 2017 - 08:30 tot 17:00
Organisatie 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen