Afbeelding 

Webinar ‘Werk & gezin: hoe werknemers ondersteunen en motiveren?’

“Organisaties die inzetten op ondersteuning van ‘Sandwichwerknemers’ zijn succesvoller.” Dat is althans de onderliggende hypothese van het ESF-project 'De Sandwichcoach'.

9 tot 15% van de bevolking behoort tot de Sandwichgeneratie waarbij een job gecombineerd wordt met een dubbele zorgtaak voor een jongere en oudere generatie. Dit aandeel zal de komende jaren verder stijgen als gevolg van een aantal demografische en maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing, ontgroening, langere loopbanen en vermaatschappelijking van de zorg. 

Organisaties hebben er alle belang bij om, in het kader van een duurzaam loopbaanbeleid, proactief in te zetten op ondersteuning van hun zogenaamde ‘Sandwichwerknemers’ door middel van het sensibiliseren en coachen van leidinggevenden en HR verantwoordelijken. En dit is exact waar deze webinar op wil inspelen.
 
Tijd voor actie!
Het Kenniscentrum Gezinswetenschappen en het Center for Sustainable Entrepreneurship hebben in co-creatie een trainingsprogramma ontwikkeld specifiek gericht op HR verantwoordelijken en leidinggevenden. Het doel van het trainingsprogramma is drieledig:
1. Creëren van bewustzijn rond de uitdagingen van de Sandwichgeneratie
2. Genereren van inzichten in de samenhang met uitkomsten voor werknemers en voor de organisatie
3. Stimuleren van gezinsondersteunend leiderschap

Inhoud

In deze korte maar krachtige webinar willen wij bewustzijn creëren rond de specifieke uitdagingen van de sandwichgeneratie. We geven ook inzichten mee over hoe gezinsvriendelijk leiderschap een win-win is voor werknemers en voor de organisatie.

Er zal de mogelijkheid zijn om vragen te stellen, en wie wenst kan zich opgeven voor een opvolgsessie later dit voorjaar.

 
Praktisch
De webinar vindt plaats op dinsdag 18 mei 2021, van 09u30 tot 10u15 en wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds. De webinar wordt gegeven in het Nederlands. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Dit kan hier.
Na inschrijving ontvangt u een vergaderverzoek via MS Teams, met een link om op dinsdag 18 mei van 09u30 tot 10u15 deel te nemen aan de webinar.
 
Hebt u nog vragen? Contacteer ons gerust via info@odicense.be.
 
Het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee Hogeschool) zet zich samen met loopbaanbegeleidingscentrum Emino-Kompas uit Leuven, de Gezinsbond en Odisee Bedrijfskunde via dit projecten in om mannen en vrouwen uit de Sandwichgeneratie beter te ondersteunen. Dit project wordt gesteund en gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse overheid.

Datum 
dinsdag, 18 mei, 2021 - 09:30 tot 10:15
Organisatie 
Afbeelding 
Portret Miet Timmers
Contact 
Miet Timmers

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: miet.timmers@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen