Afbeelding 
drie jongeren in een kamer

Boemerangkinderen en nestklevers

“Ik heb bij mijn ouders eigenlijk alles. Het enige wat mijn moeder vraagt is dat ik een sms’je stuur als ik ’s avonds niet kom eten. Ik ben niet gehaast om alleen te gaan wonen. Misschien dat een serieuze relatie daar wel verandering in kan brengen”.

“Na mijn scheiding ben ik met mijn twee kinderen terug ingetrokken bij mijn ouders. Ik zat op dat moment diep in de put en zij boden me emotionele én financiële ondersteuning. Ik denk dat het wel belastend voor hen is, zeker met twee drukke kinderen. Op termijn wil ik zelf een appartement kopen of huren, al stel ik die stap steeds maar uit.”

Steeds meer jongvolwassenen blijven langer thuis wonen of keren terug naar het ouderlijke nest. Het fenomeen van ‘nestklevers’ en ‘boemerangkinderen’ zit in de lift en steeds meer gezinnen krijgen er mee te maken. Miet Timmers plant een boek over dit fenomeen. Deze publicatie richt zich zowel op de jongvolwassenen zelf als op hun ouders. Aan de hand van concrete en echte verhalen en foto’s geeft het boek inzage in het wel en wee van gezinnen met nestklevers of boemerangkinderen.

Het boek geeft stof om na te denken… Want hoe komt het dat kinderen langer thuis blijven wonen? Staat dit hun eigen groei naar volwassenheid niet in de weg? Hoe belastend is het voor de ouders om nog steeds een kind in huis te hebben? Een bonte verzameling experten uit gezinswetenschappen brengt sociologische, ontwikkelingspsychologische en juridisch-financiële ideeën en theorieën op een bevattelijke manier naar voor via interviews met de auteur. Om de lezers nog verder te inspireren komen ook praktische tips en tricks aan bod. 

Ook jouw verhaal telt

Ben je of heb je een zoon/dochter die apart gaan wonen uitstelt? Of die terugkeerde naar het ouderlijke nest na een periode van apart wonen, of na een relatiebreuk?

Wil jij jouw verhaal vertellen en (met foto) meewerken aan dit boek? Geef Miet dan een seintje via kcgezinswetenschappen@odisee.be​

 

Afbeelding 
drie jongeren in een kamer
Portret Miet Timmers
Contact 
Miet Timmers

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: miet.timmers@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen