Afbeelding 
Ivo Mechels aan het telefoneren

Docent Ivo Mechels wordt Officier in de Kroonorde

Gelezen in Metro, 24 maart 2014

Woordvoerder en boegbeeld van consumentenorganisatie Test-Aankoop, én docent 'Inleiding tot het recht' in de opleiding Gezinswetenschappen, Ivo Mechels  krijgt een koninklijk ereteken. Hij wordt benoemd tot Officier in de Kroonorde. Dat heeft Test-Aankoop vandaag laten weten.

De bekende woordvoerder reageert “blij verrast” op het nieuws en zegt “zeer vereerd” te zijn. Hij ziet de toekenning van het ereteken als een “mooie bekroning voor de kleine twintig jaar” die hij voor de consumentenorganisatie werkt. Mechels draagt de erkenning op aan alle collega’s binnen Test-Aankoop en is tevreden met de manier waarop de organisatie er mee voor gezorgd heeft dat consumentenbescherming een politieke prioriteit is geworden.

Het is minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) die de woordvoerder voorgedragen heeft voor de eretitel. Doorgaans gaat de minister voor een bedrijfsleider of ondernemer. Met de keuze voor Mechels, lijkt Vande Lanotte, ook minister van Consumentenzaken, aan te willen geven dat consumentenbescherming hem na aan het hart ligt.

“Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Ivo Mechels te benoemen tot Officier in de Kroonorde”, luidt het in de brief die de woordvoerder in de bus kreeg. “Een ceremonie komt er niet, ik moet het ereteken ergens in Brussel gaan ophalen”, aldus Mechels.

Thema 
Afbeelding 
Ivo Mechels aan het telefoneren

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen