Afbeelding 

EXPOO's 7de Congres Opvoedingsondersteuning

Er is een groeiende rijkdom aan initiatieven waarbij ouders, burgers, vrijwilligers en professionals zich samen inzetten voor het grootbrengen van kinderen. Wat maakt deze wederzijdse betrokkenheid en participatie tot een succes?
Kom de grenzen en mogelijkheden van buurtkracht en empowerment ontdekken. Krijg zicht op belemmerende en stimulerende factoren voor samenwerking tussen ouders, vrijwilligers en professionals. Laat je inspireren door bezielde praktijken. Verrijk je netwerk en krijg zuurstof voor nieuwe ideeën.

Sprekers uit het HIG

Hans Van Crombrugge was keynote speaker op dit belangrijke congres. Hij neemt het op voor ouders en pleit voor hun krachtige participatieve rol. Hij lichtte theoretische inzichten uit het buitenland toe die je visie kunnen inspireren.

Kristien Nys mocht de plenaire lezing verzorgen. Vijf Vlaamse praktijken onderzochten samen de krachten en hindernissen van samenwerking rond opvoedingsondersteuning. Nys stelde de resultaten voor, de praktijken geven je een inkijk in hun werking.

In de deelsessies kwam afgestudeerde Faden Durgun, medewerkster van Foyer ook aan het woord. Zij presenteerde het project 'Verdere stappen'. Dit is een ouderbegeleidingsproject in een lagere school, een vertaling van het eerste stappenproject naar lagere schoolkinderen toe, de opvoeding ervan en de begeleiding van schoolse leerproces door ouders, door docent Patrick Meurs geïnitieerd.

Meer informatie

Het congres vond plaats op 15/01/2015. Op de website van EXPOO kan je de presentaties en bijhorende rapporten of publicaties downloaden van de sprekers. Ook Hans Van Crombrugge's publicatie 'Zijn ‘ouders’ (als burgers) welkom in het Huis van het Kind?' en Kristien Nys' rapport 'Samen werken aan een krachtige Pedagogische Civil Society' zijn daar beschikbaar.

Afbeelding 
Hans Van Crombrugge
Contact 
Hans Van Crombrugge

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: hans.vancrombrugge@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen