Afbeelding 

Fototentoonstelling: BANG

Familiaal geweld is een niet te onderschatten probleem in onze samenleving en overal ter wereld. Het is ook een veel breder probleem dan enkel fysiek geweld, of enkel jegens vrouwen of kinderen. Familiaal geweld kan ook psychisch, seksueel of economisch zijn en zowel mannen, vrouwen, kinderen, volwassenen of senioren kunnen er slachtoffer van zijn.

Hoeveel familiaal geweld?

Concrete cijfers over hoeveel familiaal geweld voorkomt in Vlaanderen of België zijn dan ook niet zo maar voorhanden. Veel familiaal geweld verlaat nooit de privésfeer en kan dus niet in de statistieken worden opgenomen. We kunnen er dus enkel zeker van zijn dat er veel meer familiaal geweld is dan we denken!

Beweging tegen Geweld

Vzw Zijn wil met zijn Beweging tegen Geweld de toeschouwer laten stilstaan bij en bewust maken van de ernst van dit probleem. De fototentoonstelling BANG verzamelt de sterkste inzendingen uit een fotowedstrijd rond dit thema. Lieve Blaquaert was voorzitster van de jury.

De fototentoonstelling zal te zien zijn van 4 juni tot 7 november 2014 op onze campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Huart Hamoirlaan 136 te Schaarbeek.

Afbeelding 
Focus 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen