Afbeelding 

Hoe kijkt Islam naar handicap? Vormings- en netwerkmoment

Hoe kijkt men van uit de Islam naar handicap?

Er is al veel inkt (en waarschijnlijk ook bloed, zweet en tranen) gevloeid over kinderen met een beperking. Een bijzondere plaats in dat debat is weggelegd voor gezinnen met een migratie-achtergrond, die vaak nog moeilijker te bereiken zijn dan anderen.
 
Samen met Groep INTRO en de partners van ‘Overleg Beperkt!?’ organiseerde het kenniscentrum HIG op donderdag 29 november 2016 een vormings- en netwerknamiddag voor professionals, ouders, vrijwilligers en ondersteuners. Doel was tot een beter begrip te komen van mogelijke drempels die moslimgezinnen ervaren. Naziha Maher, islamdeskundige en werkzaam bij de Vlaamse Liga tegen Kanker als coördinator psychosociale dienstverlening voor allochtonen, beet de spits af met een algemene inleiding, die werd gevolgd door concretere themagroepen. Onderzoekster Evelyn Morreel begeleidde een keuzesessie over de rol van jeugdwerk en jeugdwerkers, wanneer het op het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren met een beperking aankomt.

Het volledige programma kunt u terugvinden via Groep INTRO.

 ‘Overleg Beperkt!?’ bundelt de krachten van de Brusselse organisaties die in de vrije tijd te maken hebben met kinderen en jongeren met een beperking, en wordt gecoördineerd door de vzw Groep INTRO. 

Afbeelding 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen