Afbeelding 
"Birds in the Sun" door Roya Azal @ The Art of Islamic Healing

Islamitische visies op psychiatrie en de zorg voor mensen met psychische aandoeningen

In samenwerking met Vormingscentrum Guislain, te Gent

Inhoud

Tijdens deze bijscholing leren we hoe men vanuit islam kijkt naar psychische aandoeningen en de behandeling van mensen die te kampen hebben met een psychische aandoening. We bespreken hoe moslimgezinnen in ons land omgaan met deze problematiek en we bekijken of en in welke mate deze beleving verschilt van andere gezinnen. We maken kennis met ‘islamic counseling’ en we zien of en hoe deze benadering nuttig kan zijn voor de psychiatrische praktijk in Vlaanderen. Het voornaamste doel van de namiddag is evenwel dat we leren van elkaars praktijk en dat we goede voorbeelden uitwisselen van een passende begeleiding van moslims en moslimgezinnen in Vlaanderen, want die komt wellicht alle patiënten en hun familie ten goede.

Voor medewerkers uit de geestelijke gezondheidszorg, psychiaters, verpleegkundigen, maar ook diensthoofden, die actief willen nadenken over een gepaste hulpverlening aan personen en gezinnen met een moslimachtergrond, al dan niet uit de migratie.

Lesgever

Sofian El Bouazati is verbonden als docent aan de opleiding Toegepaste Psychologie van de Thomas More hogeschool. Hij werkt daarnaast als systeemtherapeut  binnen zijn praktijk ‘Mijn Balans’, waar hij voornamelijk gezinnen en individuen met een moslimachtergrond begeleidt. In 2014 volgde hij een opleiding Islamic Counseling te Londen (Stephen Maynard & Associates) en sindsdien probeert hij om in zijn praktijk dat kader te hanteren (in combinatie met een systemische visie). Hij is de eerste Islamic Counsellor in Vlaanderen die vanuit zijn therapeutische rol de nadruk legt op spirituele/religieuze dimensies.

Praktisch

  • Plaats: Vormingscentrum Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent
  • Prijs: 70 euro (40 euro voor studenten)
  • Datum: vrijdag 27 september 2019, 9u30-16u30

 

 

 

 

Afbeelding 
"Birds in the Sun" door Roya Azal @ The Art of Islamic Healing

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen