Afbeelding 

Kenniscentrum op de Boekenbeurs

Herfstvakantie, dat betekent traditiegetrouw ook Boekenbeurs in Vlaanderen. Dit jaar bieden enkele onderzoekers van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen lezingen op de boekenbeurs aan.

Op woensdag 2 november hebben onderzoekster Kathleen Emmery en kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen het over het toekomstbeeld van jongeren. Ze vertrekken daarbij van de onderzoeksresultaten die Kathleen Emmery bundelde in het boek ‘Jong met een hart voor familie. Hoe jongeren denken over gezinnen’.
>> Meer informatie

Op donderdag 3 november neemt onderzoeker Dirk Geldof, auteur van onder meer 'Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert', deel aan het debat 'Hoe ziet de ideale samenleving eruit, nu en in de toekomst?.

>> Meer informatie

En op woensdag 9 november spreken onderzoekers Dirk Luyten, mede-auteur van het boek ‘Zoals het klokje thuis tikt’, en Miet Timmers, auteur van ‘Generaties onder één dak’, over de nood aan nieuwe woonvormen die zich aanpassen aan de groeiende diversiteit van gezinsvormen. Hotel mama, boemerangkinderen, kangoeroewonen, eenoudergezinnen en cohousing… het beleid is nog te veel afgestemd op de klassieke eengezinswoning, zo bleek uit hun onderzoek.

>> Meer informatie

Praktisch

De boekenbeurs heeft plaats van maandag 31 oktober t/m vrijdag 11 november 2016, in Antwerp expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen. Iedere dag open van 10u tot 18u of tot 22u op 3, 8 en 10 november (nocturnes).

Afbeelding 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen