Afbeelding 
voetballende kinderen

Van ‘moetivatie’ naar motivatie? Train de trainer… én de ouders! Aanbod op maat

Ouders moedigen hun sportende kinderen aan waar ze kunnen. Maar door al te veel te roepen rond het veld dreigen ouders de talentontwikkeling van hun kind eerder af te remmen dan te stimuleren. In deze bijscholing ga je aan de slag met het vormingspakket 'Ouders & clubs: één doel?!', over het opzet van een ouderwerking in jeugdsportclubs, door Joris Lambrechts

Ouders & clubs: één doel?!

Jeugdsportclubs zien dit dagelijks gebeuren. Jonge spelers staan vaak onder druk en gaan meer gestresseerd het veld op. Daar gaan ze zeker niet beter van sporten. Veel jeugdsportclubs zouden de ouders graag helpen bij het positief stimuleren van hun kinderen.

Om hierop in te spelen, ontwikkelde het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee) in samenwerking met de Universiteit Gent een vormingspakket waarmee jeugdsportclubs een ouderwerking kunnen opstarten. Het is zo concreet mogelijk opgevat, zodat jeugdsportclubs er meteen mee aan de slag kunnen. Op die manier helpen zij de ouders hun kinderen op een betere manier te stimuleren.

Met deze bijscholing op maat willen we jeugdsportclubs ondersteunen bij hun ouderwerking.

Twee formules

Je hebt de keuze tussen twee workshops die je in jouw organisatie kan aanbieden:

  1. een sessie voor sportclub-(medewerkers) over hoe je ouderbetrokkenheid kan stimuleren en hoe je aan de slag kan gaan met ons vormingspakket voor de ouders en
  2. een sessie voor en met de ouders zelf.

Docent
Joris Lambrechts werkte mee aan dit onderzoek bij het Kenniscentrum Gezinswetenschappen. Hij is opleidingscoördinator LO aan de UCLL en actief als jeugdcoördinator bij STVV.

 

Op uw maat?

  • Wilt u zelf aan de slag met dit vormingspakket?
  • Wilt u ouders meer betrekken bij uw jeugdsportclub?
  • Wilt u ouders én trainers leren hoe ze jonge spelers op een positieve manier kunnen motiveren? Hoe ze kunnen bijdragen, niet alleen tot betere prestaties, maar vooral tot meer spelplezier?

Neem contact met ons op: kcgezinswetenschappen@odisee.be  – 02/240.68.40

 

17 mei 2014 van 9.30 tot 16 uur.

 

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen