Afbeelding 

Webinar: Moslimidentiteit en context

Hoe kunnen we moslimouders ondersteunen bij een positieve identiteitsvorming van hun kinderen? 

Als professional kom je in contact met gezinnen en ouders die met opvoedkundige vragen zitten die aan de identiteitsvorming van hun kind raken. Met name daar waar religie een belangrijke rol speelt. Ouders vragen zich af hoe ze hun kinderen kunnen opvoeden in een context waarin islam en moslims overwegend negatief worden belicht. Het is geen gemakkelijke taak om dit aspect als positief onderdeel mee te geven in wie ze zijn. 

In het kader van ons onderzoek over 'Gezinsondersteuning aan moslimgezinnen' hebben we Hamza Akkar​ uitgenodigd om samen met ons te bekijken hoe je als zorgverlener een houvast en tips kan meegeven aan deze ouders.

Lesgever

Geestelijk verzorger en theoloog drs. Hamza Akkar is actief in allerlei welzijnsorganisaties en hij is ook leerkracht levensbeschouwing. Bij de Islamitische Pedagogen- en Psychologenpraktijk (IPeP) geeft hij geestelijke verzorging, relatietherapie en trainingen, onder meer over interculturele communicatie. Hij houdt van een no-nonsense stijl en deinst er niet voor terug om moeilijke onderwerpen en taboes binnen de gemeenschap aan te pakken en hierop antwoorden te zoeken vanuit zijn theologische en academische achtergrond. Hij is zowel op islamitisch gebied als in de zorgverlening geschoold. 

Praktisch

  • Het wordt een interactieve webinar, waarin we samen op zoek gaan naar passende benaderingen en methodieken.
  • Met het oog hierop is het aantal deelnemers beperkt.
  • Deelname is gratis.
  • Kort voor de webinar ontvang je de link naar het online event.
Datum 
maandag, 15 maart, 2021 - 10:00 tot 12:00
Organisatie 
Afbeelding 
Contact 
Kim Lecoyer

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: kim.lecoyer@odisee.be
Locatie: Campus Schaarbeek

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen