Afbeelding 
foto van ongeval Zonhoven 8 maart in HBVL

Gezinswetenschappers getroffen door ongeval Zonhoven op 8 maart

Getroffen door het ongeval, het verdriet van de ouders en dan door de berichtgeving erover, vonden we het nuttig om onderstaande brief naar de kranten te sturen:

"Zeven gezinnen zijn keihard getroffen door het tragische ongeval waarbij zeven jongeren het leven lieten. Eén van de ouders is studente Gezinswetenschappen. Des te pijnlijker vinden onze studenten de verwijzing in verschillende kranten naar mogelijke feiten uit het verleden van de bestuurder.

Wat is de relevantie van eventuele ‘kleine diefstallen’ voor betrokkenheid in een ongeval? Ook met de zogenaamde ‘drugsfeiten’ uit het verleden is de link onduidelijk. De toevoeging (in De Standaard) dat de jongere ‘zijn leven gebeterd’ zou hebben is een magere troost.

Gezinswetenschappen legt de nadruk op de kracht van gezinnen, ongeacht mogelijke ‘feiten’ uit het verleden. Deze berichtgeving stigmatiseert een gezin dat de komende tijd net al zijn krachten nodig zal hebben."

Tanja Nuelant, Studiegebieddirectrice Odisee
10 maart 2014

Lokaal Iris is deze week als stille ruimte ingericht. Daar kunnen studenten het rouwregister tekenen en hun medestudente een boodschap van steun sturen.

 

Afbeelding 
foto van ongeval Zonhoven 8 maart in HBVL

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen