Contact 
Joris Dewispelaere

Telefoon: 02/240.68.40
E-mail: joris.dewispelaere@odisee.be
Locatie: Campus HIG

Joris Dewispelaere is doctor in de psychologische wetenschappen, psychotherapeut voor individuele, relatie- en gezinsbegeleiding en counselor in existentieel welzijn.
In de opleiding Gezinswetenschappen is hij trekker van de leerlijn psychologie, projectbegeleider en docent voor de opleidingsonderdelen Helpende Gesprekken I en II. Hij is ankerpersoon voor internationalisering en ondernemerschap.

 

Binnen het kenniscentrum verrichtte hij onderzoek naar nieuwe onderwijsleeromgevingen. Hij werkte mee aan de ontwikkeling van de FamCompass-portfolio. In het verlengde hiervan ontwikkelde hij voor het TIA-project de ‘Quick-scan Gezinscompetenties’ en een nieuwe versie van FamCompass.
Gericht op de ontwikkeling van ‘werkplekleren’ trok hij  het project Gezinsgericht werkplekleren in de sociale economie. Voor de opleiding Gezinswetenschappen en de Banaba Psychosociale gerontologie volgt hij het OOF-project My Talentcompass op, waarin een tool en coachingsluik wordt ontwikkeld voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij studenten en starters in het werkveld.

 

Hij deed onderzoek naar intimiteit en seksualiteit bij kankerpatiënten en hun partners, en publiceerde in verschillende werken over de relatie tussen religie en levensbeschouwing, en over hulpverlening aan gezinnen en partnerrelaties. Daarnaast voert hij onderzoek naar de betekenis van kunst en tijd voor partnerrelaties. 

Verder richt hij zich op onderzoek naar maatschappelijke vernieuwing. In dit kader werkt hij aan een project met De Stuyverij (Kortrijk) over ‘broedplekken’, co-worklabs en sociaal ondernemerschap.

 

Lijst van publicaties

© Kenniscentrum Gezinswetenschappen